Én őszintén inkább előre szoktam készülni, mert ha már beindul a szezon, akkor nálam elég nehéz utólag “kapkodni”. Amit észrevettem az évek alatt, hogy sokkal jobb, ha már a szezon előtt pár héttel elkezdek figyelni a tünetekre és lassan felépítek egy rutint. Nálam például bevált, hogy orvossal egyeztetve egy enyhébb antihisztamint már időben elkezdek szedni, és mellette használok sós vizes orrspray-t is, főleg reggel és este. Ez sokat segít abban, hogy ne legyen annyira bedugulva az orrom.
Otthon is próbáltam változtatni: gyakrabban porszívózok, és amikor nagyon erős a pollenszint, inkább nem tartom egész nap nyitva az ablakot, pedig amúgy szeretem a friss levegőt. Ami nekem meglepő volt, de működik: este hajmosás, mert napközben tényleg rengeteg pollen “ráragad” az emberre, és ha lefekszem így, sokkal rosszabb az éjszaka.
Amikor új dolgokat keresek vagy csak megnézem, milyen lehetőségek vannak, néha átböngészem a gyógyszertári információkat is, például itt:
https://paxgyogyszertarhu.com/ Nem feltétlenül azonnali vásárlás miatt, inkább csak hogy lássam, milyen készítmények és megoldások vannak, mert néha egy idő után amit használtam, már kevésbé hat, és jó tudni, hogy van alternatíva. Szerintem amúgy nincs egyetlen “tökéletes” módszer, inkább az számít, hogy mindenki kitapasztalja, neki mi működik a saját tüneteire.